Start to Cycle

14/06/2022 om 19u, 6 opeenvolgende weken.

Registraties zijn gesloten
Jouw persoonlijke begeleider

Als we dan toch iets positiefs moeten zien in de hele pandemie, is het wel dat nog meer mensen de liefde voor de fiets hebben (her)ontdekt. Het Centrum Ronde van Vlaanderen bundelt de krachten met Nicolas Callant van NC.Cycling voor de organisatie van enkele Start to Cycling-clinics. Nicolas is een gediplomeerd initiator wielrennen en trainer bij zowel Isorex Cycling Club als bij de Vlaamse Wielerschool.

Wat mag je verwachten van deze sessies?

In deze clinic krijgt men de basis van het wielrennen onder de knie. Het één worden met de fiets, vertrouwen krijgen in jezelf en in jouw fiets, waardoor je jezelf verder kan ontwikkelen en zelfzeker de weg op kan. Op de fiets stappen en correct in- en uit de (klik)pedaal klikken. Moet ik schakelen voor of na het versnellen? En remmen? Met de voorrem of toch maar die achterrem? Het juiste verzet kiezen. Wanneer moet ik precies schakelen? Wanneer en hoe plaats ik mijn handen correct op het stuur? En moet ik dan ook met 1 hand kunnen rijden? Liefst wel ja, want wat doe je anders als je wilt drinken?

In zes sessies van anderhalf uur leren we je al de vaardigheden en technieken die je nodig hebt om vertrouwen te krijgen op de fiets. De clinics worden in kleine groepjes (max 8 personen liefst even aantal) georganiseerd zodat we een persoonlijke begeleiding kunnen garanderen. We starten met de basistechnieken op een afgesloten terrein. Pas later begeven we ons op de weg.

Geen uitrusting, daar zorgen wij voor!

Beschik je (nog) niet zelf over een koersfiets, helm en/of koersschoenen maar wil je wel al eens proeven van deze sport? Het Centrum Ronde van Vlaanderen kan een kwalitatieve racefiets en toebehoren voor je ter beschikking stellen.

Datum & Tijd
dinsdag juni 14, 2022
Start - 19:00 (Europe/Brussels)
dinsdag juli 19, 2022
Einde - 20:30 (Europe/Brussels)
Locatie

Centrum Ronde van Vlaanderen vzw

Markt 43
9700 Oudenaarde
België
+32 55 33 99 33
info@crvv.be
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Centrum Ronde van Vlaanderen vzw

+32 55 33 99 33
info@crvv.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.